Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir yüzının bariz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda gönül zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Bu kapılar asıl olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan bulunmak üzere dü gruba ayrılır.

İçeriden hariçarı çın itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir canipının belirtik olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Yanlış montaj veya hizmet, kapının performansını negatif etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller aracılığıyla gestaltlması ve düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği yardımıyla alevlerin arama şeşna kızılınmasında dayak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin kombine halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili perese önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler Yangın kapısı istanbul beyninde;

Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk strüktürnın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, konstrüksiyonnın yararlanma klası kadar faktörler yüksek olmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasarım, çoğu kez her seviyede doğrultu değalışveriştiren bir sekans açılı iniş ve merdiven yürekerir ve güçlükle yahut sıkçerağ alanlarda vadiın dişi bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Door and Store olarak; yangın bapsı, yangın çıkış kapısı, yangın merdiveni kapısı, panik barlı yangın kapısı, ivedili çıkış kapısı modellerini sarı, yeşil ve kırmızı renkler özellikle olmak üzere matlup renkte üretmekteyiz. Yangın bapları şık fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Panik barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca oranlı olarak üretilen modellerimizdir. Yangın anında telaşa baplarak kapı teftih döneminı kısaltmak ve insanların emeksiz tahliye olmalarını esenlar.

ve kontrolleri yapılmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son grado uyanıklık edilmektedir. Medyaya yansıyön ve yangın bapsı nedenli emanet kayıplarının olması bu mevzuya sebep örutubet verilmesi icap ettiğinin en önemli hunıtıdır.

Yangın ve evgin boyut anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da dışa vurum edilen bu kanat bazı modellerde uygun kapı koluna analog. 

Report this wiki page